Lav selv materialer

Fiskespil


To-tre børn kan lege med spillet sammen. De skal skiftes til at fange en fisk med fiskestangen, så det er både hjernegymnastik og motorisk træning der kommer på arbejde her. Super godt for de lidt urolige børn der har brug for at bevæge sig og opnå indlæring i samspil med andre børn. Det er jo sådan, at nogen børn opnår bedst indlæring i grupper og imens de bevæger sig.
Børnene fanger fisk til der ikke er flere og/eller alle har lige mange. Herefter skal de selv lægge tallene sammen. Hav evt. kuglerammer klar, så de hver især kan finde ud af, hvor mange point de har fået.....

Du skal bruge filt, piberensere, en bambusstang, og en krog fra en bøjle.....
Jeg har syet 12 fisk med tallene fra 1-9.Talkort (leg)Leg med talkort går ud på at lære at genkende tallene. Mange førskolebørn og børnehaveklassebørn kan tælle til 20 eller måske ligefrem 100. Men for nogle er det svært at genkende tallene, når de for eksempel skal lave en priktegning eller bare skrive 17 eller 13. Fordi de simpelthen ikke kan huske hvordan tallet ser ud.

Regler
Leg med talkort foregår på den måde, at to børn hjælper hinanden med at ligge kortene i den rigtige rækkefølge. Derefter skal den ene flytte rundt på 3-4 kort, så der bliver rod i rækkefølgen, imens den anden holder sig for øjnene. Det lyder banalt, men kan være svært og selv de dygtige børn som har helt styr på tal, synes det er sjovt.

Du skal bruge papir, lim, tush og evt laminere kortene bagefter.
Æggebakkespil

Lav et sjovt æggebakkespil til træning af tal, plus/minusregnestykker.
Du skal bruge en æggebakke uden huller i, papir til dekoration, to filtkugler.
Æggebakkespillet er sjov matematik indlæring, med et konkurrenceelement. Til kinæstetiske indlæring er det her en super hyggelig og sjov måde at opnå ekstra træning.

Spillet spilles sammen en 2-3 stykker hvor man skiftes til at ryste æggebakken og skrive regnestykkerne ned. Den der får flest point vinder.
Spillet kan også spilles alene.

Brug evt æggebakken til TABEL-træning, ved at skrive tallene fra 1-10 i hullerne.
Tællehjul med klemmerLær at forbind mængde med tal. Start med at tælle ved den sorte prik.
Klemmehjulene er her brugt til tælletræning og små regnestykker enten med billeder eller med tal, som de kan se ud i matematikbøgerne.
Nogengange er det bare sjovere, at sidde med noget, hvor man helt selv skal gøre noget aktivt.
Hjulene er bygget sådan op, at barnet selv kan kontrolere om resultatet er rigtigt. På bagsiden af hjulene, står MEGET SVAGT med blyant det rigtige resultat. Man kan også tegne en trekant og så en trekant på bagsiden af klemmen. En cirkel ved det næste regnestykke (på bagsiden af cirklen) og så en cirkel på bagsiden af klemmen og så fremdeles.
Taltræning i børnehaveklassen 1-20

Tælleflag til børn med en høj krops-kinæstetisk intelligens, der lærer primært ved at gøre ting.

Materialer:
Piberensere i forskellige farver
Flot papir i mange mønstre og farver
Perler med huller der passer til piberenseren
Lim
evt. klar tape tilat klistre over flagene for at beskytte mod slidtage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar